מתכונים
עמוד ראשי : מתכונים : מעדן מרגז ואנטיפסטי מוגש על בסיס מאפה

מאפה עוף בבצק פילו ופירה 2 צבעים

10 מנות 100 מנות
רכיבים:  
20 יחידות שוקי עוף זוגלובק 100 יח’
300 גרם בצק פילו זוגלובק 3 ק”ג
300 גרם תפוחי אדמה מחית 3.5 ק”ג
300 גרם מחית בטטות 3.5 ק”ג
30 יחידות שיני שום אפויות 1/2 שקית
300 גרם אפונה סינית מוקפצת 3 ק”ג
100 גרם מחמאה 1 ק”ג
1 ביצה טרופה 15 ביצים
2 כפות שומשום 200 גר’
מלח אטלנטי  
אגוז מוסקט  
טימין טרי  
מאפה עוף בבצק פילו ופירה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים שום טרי לנייר אלומיניום עם מלח ושמן זית ואופים כ 40 דקות.
  2. מכינים פירה בטטות ופירה תפוחי אדמה. מתבלים במלח ואגוז מוסקט.
  3. בכלי חסין אש מכניסים לפינה אחת 2 כפות פירה תפוחי אדמה, לפינה שניה 2 כפות פירה בטטות, ובמרכז מניחים 2 יחידות שוקי עוף.
    עוטפים הכל באפונה סינית מוקפצת.
  4. מעל שוקי העוף מניחים 3 שיני שום אפויות, וענף של טימין טרי.
  5. מברישים את הכלי בביצה טרופה, ומכסים בבצק פילו.
  6. מברישים את הבצק פילו בביצה ומפזרים שומשום מעל.
  7. מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות למשך כ 20 דקות עד קבלת גוון זהוב של הבצק ומגישים חם.
  8. רצוי להגיש ליד רוטב חם לבחירה.
לראש העמודלראש העמוד