מתכונים
עמוד ראשי : מתכונים : דלורית ממולאת בשכבות שווארמה ואורז

דלורית ממולאת בשכבות שווארמה ואורז

10 מנות 100 מנות
רכיבים:  
400 גרם שווארמה זוגלובק 4 ק"ג
10 דלוריות מרוקנות מתוכנן 100 דלוריות
400 גרם אורז מבושל 5 ק"ג
2 בצלים קצוצים 2 ק"ג
3 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 ק"ג
80 גרם רוטב טחינה 2 ליטר
20 גרם צנוברים קלויים 400 גרם
תוכן דלורית קצוץ  
מלח, פלפל גס, קינמון, כמון  
דלורית ממולאת בשכבות שווארמה ואורז

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדלוריות המרוקנות במלח ופלפל.
  2. מפרידים את נתחי השווארמה, מחממים היטב את משטח הצלייה, ומוסיפים את הנתחים למשטח הלוהט.
    מערבבים במהירות.
  3. מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את תוכן הדלורית והפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים.
  4. מוסיפים לתערובת את השווארמה שהוכנה מראש, מערבבים ומצננים.
  5. מסדרים שכבות של אורז ובשר, אורז ובשר, מעבירים לתבנית אפייה, ואופים בחום של 160 מעלות למשך כ-30 דקות.
  6. בוזקים את רוטב הטחינה מעל לבשר האפוי, ומכניסים לעוד כ - 10 דקות לתנור. מגישים חם עם צנוברים מעל.
לראש העמודלראש העמוד