לאכול בסטייל
עמוד ראשי : לאכול בסטייל : הנקניקיות שוב על המפה

הנקניקיות שוב על המפה

מירי שטרן דרור

במשך שנים ארוכות, 'זכו' הנקניקיות ליחסי ציבור גרועים, ולא קיבלו את היחס המתאים להם כמוצרי בשר ועוף מן המניין, אבל נראה כי בשנים האחרונות הן זוכות לעדנה וליחס חדש מקרב שפים מובילים ומסעדנים רבים ברחבי העולם.

כך לדוגמא, שף צרפתי בעל שם ומוניטין ממסעדה ידועה בעלת 3 כוכבי מישלן, אשר אהב את הקונספט הפשוט של נקניקיות דוכני הרחוב הנמכרות בניו יורק, החליט להכניס אותן השנה לתפריט היוקרתי של המסעדה שלו. הנקניקיות שהוא מציע עשויות מראש עגל צעיר, ומוגשות בבגט טרי לצד חלקי עגל נוספים.

בדומה לכך, חוואים רבים ברחבי ארה"ב וכן באוסטרליה, בריטניה ואירלנד, החלו לשווק באחרונה את הנקניקיות שהם מייצרים למסעדות, ובכך גרמו להן לגלות אותן מחדש, ולשדרג אותן ממוצר שיועד מלכתחילה לילדים, למוצר פרימיום המוגש במגוון מרכיבים וטעמים – גם למבוגרים. כך לדוגמא, חוות הבקר האנגלית Laverstoke Park (לאברסטוק פארק) מציעה למסעדנים נקניקיות באפלו בעלות טעם ייחודי. נקניקיות אלה נחשבות למיוחדות ולנדירות, לאור מיעוט החוות שנוהגות לייצר מבשר הבאפלו נקניקיות (בניגוד לחלב הבאפלו הנפוץ יותר).

נראה שבעקבות התפשטות הטרנד של הנקניקיות האיכותיות במקומות שונים בעולם, הולכות ותופסות להן הנקניקיות החדשות מקום של כבוד, ואף הופכות למרכיב עיקרי בחלק גדול ממנות התפריט של המסעדות. כיום כבר ניתן למצוא בכל רחבי ארה"ב ואירופה, מסעדות ומקומות בילוי המתמחים בבשר ובתרבות הבשר, אשר מציעים מגוון רחב של נקניקיות ייחודיות ואיכותיות בטעמים שונים, מלוות בתוספות יצירתיות, ולעיתים גם לא שגרתיות.

נקניקיות על מקל ובטעם בירה

מסתבר שכמו בכל דבר, לכל עם – יש טעם והעדפה קצת שונה גם כשזה מגיע לנקניקיות. רשת Asda (אסדה) הבריטית הוסיפה בתקופה האחרונה למוצרי הבשר שלה, נקניקיה דרום אפריקאית מסורתית של המותג Aunty Joan's (דודה ג'ואן) בעיקר בחנויות הממוקמות בשכונות מהגרים דרום אפריקנים, אשר ביקשו להרחיב את מגוון המאכלים המסורתי שלהם. המותג רי'צמונד, לעומת זאת, מספק לנקניקיה את הטעם האירי, אשר מתגבש לו לאיטו במהלך 6 שעות בישול איטי על אש נמוכה.

כחלק ממגוון האפשרויות הבלתי מוגבלות בארה"ב, גם כשמדובר בנקניקיות שלהם, רבים מקרב האמריקנים מעדיפים את גירסת ה- Corn Dog (קורן דוג) שהיא נקניקיה על מקל מצופה בקרמל וקמח תירס. הגירסה האסייתית למנה זו מעט שונה - אצלם מעדיפים את הנקניקיה כשהיא מצופה באורז פיקנטי וגזר, טבולה בפאנקו ומטוגנת בשמן.

ואם בטעם וריח עסקינן, תואר החדשנות המוצרית שייך לחברת Johnsonville (ג'ונסוויל) מארה"ב, אשר הוקמה ב-1945 כחברה משפחתית בוויסקונסין. Johnsonville הפכה לרשת המובילה לממכר בשר בארה"ב בין היתר הודות לקשת המוצרים והטעמים שהיא מציעה לאוהבי הנקניקיות. Johnsonville מציעה ללקוחותיה נקניקיות איטלקיות בתיבולים שונים: מתוק, חריף, בטעם ניו אורלינס ואפילו בטעם גבינה. לאמיצים במיוחד, מציעה הרשת, נקניקיות בטעם פולני, בטעם בירה, דבש ואפילו מייפל.

נקניקיה בהתאמה אישית

חברת Duke of Pork (דוכס החזיר) מתייחסת למוצרי הנקניקיות שלה ממש כמו פריט אופנה או אקססוריז. Duke of Pork מאפשרת ללקוחותיה להרכיב את הנקניקיה הייחודית שלהם (ואפילו לבחור לה את השם), מתוך מבחר של יותר מ-50 מרכיבים משובחים וגם לקבל אותה עד הבית.

בגרמניה, נמכרות נקניקיות מוכנות בתוך צנצנות זכוכית מלאות מים, המיועדות לשמור על חומן. הצנצנות יכולות לשמש אחר כך את הצרכן במטבח או בשימוש חוזר לרכישה נוספת של נקניקיות. חברה גרמנית אחרת ארזה את אחד ממוצרי הנקניקיות שלה באריזה דמוית דינמיט. הסיבה – מדובר בנקניקיות חריפות במיוחד. על האריזה מסומנות דרגות אזהרה לציון החריפות: מ"מתחילים" ועד ל"משוגעים".

שילוב יצירתי של נקניקיות במאפים

מותג הנקניקיות Aunt Bessie (דודה באסי) פיתח מאפים בצורת סירה כמוצר משלים המותאם לנקניקיות של המותג (מזכיר את "משה בתיבה"). מאפי הסירה, עם הנקניקיות בתוכם, נמכרים לצרכנים כשהם קפואים, וניתן להכינם בתוך 4 דקות בלבד.

בפיצה האט בריטניה, החליטו לנצל את כל שטח 'הנדל"ן' בפיצה עד הסוף. שולי הפיצה, או ה-crust (קראסט), מולאו בנקניקיה ולצידה מעט חרדל, כדי לשדרג עוד יותר את החוויה. המוצר, שנקרא Hot Dog Crust (הוט דוג קראסט) מוצע רק במסגרת קניית פיצה משפחתית, ואינו קיים בגדלי הפיצה הקטנים יותר.

ברשת Seven Eleven (סבן אילבן) האמריקנית החליטו לחבר בין שני מוצרי ארוחת בוקר אהובים: פנקייק ונקניקיות. התוצאה (הטעימה, יש לומר לספקנים) – רולר של נקניקיה עטופה בפנקייק, המכיל 270 קלוריות ליחידה, ונמכר בדולר אחד בלבד.

ומה אצלנו?

נראה שגם אצלנו, נקניקיות הגורמה החלו לככב בשנתיים האחרונות במסעדות הבשריות. השפים שהחליטו להכניסן לתפריט אומרים שמצאו נישה נפלאה של פאסט פוד איכותי או "גורמה פאסט פוד" בלשונם, אשר יכול להציע ללקוחות מזון מהיר, ועם זאת, איכותי ועשוי בקפידה. מסעדות שונות בארץ כבר החלו להציע בתפריט מגוון רחב של מנות, כמו נקניקיות בסגנון צרפתי, המבוססות על עוף וכבד אווז, נקניקיות תאילנדיות המתובלות בלמון גראס, קארי וג'ינג'ר ואפילו נקניקיות איטלקיות המשלבות בשר עגל, שומר ותיבול איטלקי.

גם בגזרת מאכלי הרחוב, מחליפות המזללות בארץ את דוכני ה- One Man Stand, (דוכנים של איש אחד) כשהן מושקעות הרבה יותר, ועושות שימוש במוצרים איכותיים. המזללות נותנות מענה לרעב קטן, ספונטני, "על הדרך", אך מצטיינות בשמירה על סטנדרט גבוה, ומגישות את האורחת החדשה-ישנה באריזה עדכנית ומודרנית, לצד בירה איכותית ומוסיקת אווירה תואמת.

לראש העמודלראש העמוד
  • זוגלובק לשירותכם

    זוגלובק לשירותכם

  • מספר טלפון04-9108869/70
  • מספר פקס04-9878743
  • שעות פעילות המוקדשעות פעילות המוקד:
    בימים א'-ה' 08:00-17:00
  • ליצירת קשר